
Piri piri kippenoester brochette en gegrild fruit
Recepten
10 personen / 60 min.
-
Ingrediënten
- 1,5 kg kippenoesters
- 10 brochettestokjes
- 1 dl zonnebloemolie
- 10 g sambal
- 3 teentjes look
- 10 g paprikapoeder
- 5 g provençaalse kruiden
- 10 g bruine suiker
- 3 mango's
- 5 nectarines
- 1 granaatappel
- 1/10 bot munt
- Peper en zout
-
Bereiding
- Spies de kippenoesters op een stokje.
- Reinig de look en meng ze met de olie, de sambal, de paprikapoeder, de Provençaalse kruiden en de bruine suiker. Mix deze en kruid met peper en zout af.
- Wrijf de brochettes met kippenoesters in met de marinade en bak ze in de kamado op een 150°C. Draai ze af en toe.
- Halveer de mango en de nectarines. Grill het fruit aan en snij in stukken. Sla de pitten uit de granaatappel, pluk enkele muntblaadjes en meng met het fruit.